Lone Svendsen


I sine bøger 'Husk din usynlige krone' og 'Kronen på værket', som jeg har været redaktør på, gør Lone Svendsen op med myten om, at psykisk og fysisk vold kun rammer svage og usikre kvinder


"Når vi ikke er bevidste om vores egne valg, kan disse valg køre om hjørner med os. Jeg ønsker at gøre op med myten om, at psykisk og fysisk vold kun rammer usikre, svage kvinder. Jeg vil gerne have flere vinkler med, så jeg måske kan bidrage til at gøre det uforståelige lidt mere forståeligt.


Jeg har valgt både at skrive min historie og samtidig forsøge at se den lidt oppefra med den viden, jeg gennem årene har indsamlet om persontyper, dynamikker, og hvad vores barndom har af betydning for de valg, vi senere træffer i vores liv.


Det er altid med en vis usikkerhed, at svære ting bliver fortalt, og jeg fortæller min historie med usikre skridt. Det er nødvendigt, at vi tør fortælle vores historier, hvis psykisk vold skal have en chance for at blive opdaget og taget hånd om. Nogen bliver nødt til at stille sig dér, hvor risikoen for at ramme nogen også findes, uden at det er mit formål.


At skrive historien er for mig at begive mig ud på en sårbar rejse. På denne rejse vil jeg fortælle dig det, der for mig er ægte, rigtigt og sandt. Jeg vil gøre det uden at skulle skjule mig eller skamme mig over den del af mit liv, som jeg også bærer i min rygsæk."


Lone Svendsen


Forord af psykolog Anne-Cathrine Blegvad


Psykolog Anne-Cathrine Blegvad har skrevet forordet til Lone Svendsens bog 'HUSK DIN USYNLIGE KRONE'. Anne-Cathrine har specialiseret sig i at hjælpe voldsudsatte kvinder og mænd videre i livet, og hun har praksis i den gamle stationsbygning i Charlottenlund.

Lone Svendsen har skrevet sin personlige fortælling om en opvækst med alkohol og manglende omsorg og om, hvordan barndommen har trukket spor til hendes parforhold med psykisk og fysisk voldelige mænd. Det er en personlig og fængende beretning om et liv i frygt, hvor det samtidig gælder om at fremstå stærk og holde facaden udadtil.

Kontakt mig, hvis du også gerne vil udgive en personlig bog om dit liv til inspiration for andre