HEMMELIGHEDER


Selv om jeg rådgiver om mål, forretningsudvikling, kommunikation, branding og strategier, har mit liv været fyldt med tilfældigheder. Kunsten består - som jeg ser det - i at justere strategien løbende, så der er plads til alt det uforudsete


I dag skal vi allesammen have et mål, og det gælder også børn i folkeskolen, som nærmest skal vide, hvad de vil være, før de forlader 8. klasse.


En af mine hemmeligheder her i livet er, at selv om jeg har sat mig mål, har en god portion af mit liv også været præget af tilfældigheder eller tilfældige indskydelser:


 • TILFÆLDIGHED 1: Jeg blev født på den jyske hede, men voksede op i Charlottenlund, gik på Skovgårdsskolen og på Aurehøj Gymnasium. I skolen elskede jeg at tegne vidt forskellige mennesketyper og profiler. Måske var det allerede her på Skovgårdsskolen i timerne, hvor jeg tegnede, at min interesse for personlig branding og storytelling spirede frem. Min gamle veninde fra folkeskolen kan berette, at jeg altid fortalte de mest fantasifulde historier, når vi fulgtes til skole.

 • TILFÆLDIGHED 2: Jeg blev klassisksproglig student, fordi jeg ikke havde så meget lyst til at være  nysproglig eller musiksproglig - og derfor lærte jeg oldgræsk og latin. Jeg har ellers spillet klaver i mange år og endda også guitar og lidt violin, og så har jeg gået til operasang. Rent musikalsk blev jeg dog overhalet af min lillebror, Jakob Bjørn Schwerin, som nærmest overtog klaveret og fløj ind på musikkonservatoriet. .

 • TILFÆLDIGHED 3: Jeg forelskede mig i Italien og blev au pair hos en romersk familie. Nu fik jeg gavn af de mange sider, jeg havde læst på latin på den klassisk-sproglige linje i gymnasiet, for de gjorde det lettere at lære sproget. Jeg hentede børn i en gammel 2CV med paraplygearskifte og susede rundt om Colosseum med tre små, italienske unger på bagsædet. Det var en skøn tid, hvor jeg fik mange gode venner og lærte Italien at kende fra nord til syd.

 • TILFÆLDLIGHED 4: Jeg valgte politstudiet, og det må siges at være en tilfældighed, for det skyldes, at jeg faldt over studiet i en brochure. Vi havde nationaløkonomi i gymnasiet, og på en eller anden måde faldt det mig let. Jeg overvejede også journalistik i Aaarhus, men som 19-årig følte mig som lidt af en verdensdame efter et år i Rom - og København var næsten for lille, så Aarhus ville jo så bare være alt for lille, vurderede mit teenage-jeg.

 • TILFÆLDIGHED 5: Til min kandidatfest, som jeg holdt sammen med en veninde i en kælder med stearinlys, murede vægge og gæster i galla, fik jeg en bordherre med et skønt humør og en flot hestehale. Det var helt tilfældigt, og det endte med, at vi giftede os i Stefanskirken på Nørrebro og fejrede brylluppet på Bernstorff Slot, hvor min far underviste i tysk. Jeg syede min egen brudekjole og en hat med en stor flagermus, roser, edderkopper og andet pynt. Ægteskabet varede et år, men sikke en fest!.

 • TILFÆLDIGHED 6: Efter politstudiet søgte jeg ind på Journalisthøjskolens tillægsuddannelse, men kom ikke igennem nåleøjet. Den mand, jeg havde giftet mig med, fik mig dog lokket til at prøve igen, og han postede brevet, som dengang blev sendt med snail mail. Jeg blev optaget og fandt på Journalisthøjskolen ud af, at jeg skulle arbejde med strategisk kommunikation, fordi strategi ligger til højrebenet for en polit, mens det at skrive, fortælle historier, iscenesætte og kommunikere altid har haft min interesse. Kombinationen er optimal for mig.

 • TILFÆLDIGHED 7: Jeg søgte arbejde som freelancejournalist et par timer om ugen og forlod jobsamtalen som nyansat redaktør for magasinet 'Dine penge'. Det var en meget pludselig debut som bladsnedker, og det var sjovt og lærerigt. Magasinet overlevede ikke i længden, og en vigtigt grund var, at firmaets pengetank slet ikke var stor nok til at finansiere den massive markedsføringsindsats, et nyt magasin kræver. Allerede før der var gået et år, måtte ejerne dreje nøglen om.

 • TILFÆLDIGHED 8: Jeg besluttede mig nu for at gøre alvor af at søge ind i kommunikationsbranchen. Jeg var så heldig at komme til samtale flere steder. Jeg blev associeret hos kommunikationsrådgiverne Jøp, Ove & Myrthu, som jeg helt tilfældigt havde skrevet til uden på forhånd at kende dem. Det viste sig, at de var branchens seje drenge dengang, og jeg fik masser af spændende opgaver og arbejdede for mange forskellige store og små virksomheder, ministerier, styrelser m.v.

 • TILFÆLDIGHED 6: Jeg blev mor til fire piger i årene 1999-2003. Egentlig havde jeg ikke tænkt så meget på at blive mor, men i 1999 kom min ældste datter til verden, i 2002 fik jeg tvillingepiger, og i 2003 kom vores yngste til , og jeg blev gift igen. Jeg tror ikke, at jeg var født til al den logistik, det kræver, men jeg er vokset med opgaven. Jeg har tit tænkt på, hvor travlt partnerne i Jøp, Ove & Myrthu havde, og jeg vil vove den påstand, at det er vand ved siden af at have så mange små børn, at de indtager en tredjedel af pladserne på gul stue i vuggestuen.

 • TILFÆLDIGHED 7: Jeg interviewede direktøren for reklamebureauet Campagin Company, og fik tilbuddet om at rykke ind hos dem som presseansvarlig og tekstforfatter. De havde en godselevator og et løbehjul, hvis medarbejderne skulle nå hurtigt gennem lokalet til kaffebaren. Jeg skrev tak for samarbejdet til en tidligere kunde hos Jøp, Ove & Myrthu, nemlig Byfornyelsesselskaberne. De skrev tilbage og tilbød mig et job som kommunikationschef, og det endte med, at jeg takkede ja og var der i nogle år, indtil selskabernes aktiviteter stort set blev elimineret på finansloven.

 • TILFÆLDIGHED 8: På en ferie i Frankrig læste jeg Pernille Melsteds bog 'Find din passion på 4 uger'. Den inspirerede mig til at starte Powerkvinderne.dk, som tilbyder kurser til kvinder, der vil mere. Jeg var selv den meget stille pige i skolen, men nu føler jeg mig ok cool, når jeg står foran en gruppe mennesker, for jeg har holdt kurser i personlig gennemslagskraft siden 2004. I mange år har jeg haft et tæt samarbejde med skuespiller Berit Kvorning, og i dag samarbejder jeg med skuespiller Birgitte Raaberg og en lang række andre superdygtige undervisere om at styrke kvinder og mænd.

 • TILFÆLDIGHED 9: Jeg blev skilt og enlig mor til fire, så jeg i 2017 ikke anede, hvor vi skulle bo, da huset blev solgt. Jeg var tæt på at få søvnløse nætter, da jeg helt tilfældigt slog op i Den blå Avis og faldt over en ledig lejlighed i Birkerød med kombineret bolig og erhverv - og et stort juletræ udenfor stuevinduet på Majpladsen i byens centrum. Der bor vi nu, og det er her, jeg arbejder til daglig, med mindre jeg er ude til kundemøder eller holder foredrag og kurser.

 • TILFÆLDIGHED 10: Jeg har i mange år arbejdet på at styrke kvinder på jobbet med kurser, og i 2020 mødte jeg murer Mette Schak Dahlmann, som jeg har skrevet en bog om 'METTE MURER: JEG ER JO BARE MIG'. Bogen handler om det kønsopdelte arbejdsmarked og efterfølgnede har jeg samme med Via Christensen startet Genderwise for at inspirere organisationer, fag og brancher. til rebranding med henblik på at skabe en mere ligelig kønsfordeling på studie- og arbejdspladser med alle de fordele, det indebærer: Større talentmasse at rekruttere fra, bedre arbejdsmiljø, styrket innovation og forbedret bundlinje for slet ikke at tale om flere kunder..


 Kontakt mig, hvis du vil styrke dit brand

 
 
 
 
Foto 2
Foto 5
Foto1
Foto 7
Foto 8
Foto 3
Foto 6
Foto 4
Foto 9
Foto 11

Mit liv har i vid udstrækning været præget af tilfældigheder, selv om jeg rådgiver om strategier, forretningsudvikling, branding og kommunikation. Det er en af grundene til, at jeg er begejstret for citatet: "Den bedste måde at forudsige fremtiden, er at skabe den selv." Vi er medskabere af fremtiden, men ikke herrer over den.

Min lillebror, Jakob Bjørn Schwerin, overhalede mig ved klaveret, og mens vi stadig boede hos vores forældre, kunne han finde på at vække mig i weekenden med tonerne af Chopins sørgemarch på flyglet - bare for at drille! I dag arbejder vi sammen, og på videoen er et klip fra en del år siden, hvor han holder et af sine musikforedrag.. Han har også haft sin hund Skipper med på scenen, fordi den hylede som en ulv til Djævlesonaten af Listz.

Ved en tilfældighed blev jeg kommunikationschef i Byfornyelses-selskaberne København og Danmark. Her arbejdede jeg med alt fra taleskrivning til pressekontakt, årsrapporter, ledelses-kommunikation, politisk kommunikation, beboerkommunikation, brochurer, intranet m.v. På billedet ses Skomagerstiftelsen på Gasværksvej med den flotte, snoede pinakel på toppen.

Det var ikke planlagt - og slet ikke, at jeg skulle få tvillinger - og en lillesøster til dem kun et år og tre uger efter, at de var kommet til verden ... men så heldig har man lov at være. Jeg fik fire piger mellem 1999 og 2003.

img-20170422-wa0011_48399051792_o
img-20170422-wa0001_48399050942_o
img-20170430-wa0009_48398911361_o
img-20170501-wa0005_48399052752_o
img-20170422-wa0012_48398910816_o
img-20170501-wa0006_48398911776_o
img-20170607-wa0001_48399055147_o
img-20170607-wa0002_48399055237_o0
img-20170607-wa0003_48399055372_o
img-20170607-wa0004_48399055432_o
img-20181125-wa0005_48399070847_o

Som 18-årig flyttede jeg til Rom, hvor jeg havde en fantastisk tid, og siden er jeg ofte vendt tilbage, selv om det er nogle år siden efterhånden. En af min piger har også boet i Italien, og hun har taget disse smukke billeder fra Rom og omegn, som jeg har fået lov til at bruge her.

Den 12. januar 2023 er jeg blevet interviewet til Erhverv Sjælland om branding af virksomheder, arbejdspladser og enkeltpersoner. Du kan læse interviewet her >>