Pæne piger kommer i himlen ...


Sammen med Anita Mac, der forsker i ledelse og organisation på RUC, jeg har i 2011 skrevet bogen 'Pæne piger kommer i himlen - kloge kvinder vælger selv'. Vi holdt boglancering på forfatter Karen Blixens smukke Rungstedlund


En smuk efterårsdag i 2011 strålede solen på forfatter Karen Blixens smukke bolig Rungstedlund. Det var dagen, hvor Anita Mac og jeg sammen med forlaget Frydenlund lancerede bogen 'Pæne piger kommer i himlen - kloge kvinder vælger selv'.


Inspirationen til bogen fandt vi en dag i Anitas køkken, hvor vi kom til at tale om, hvordan hovedansvaret for hjem og børn på en eller anden måde var havnet på vores skuldre, selv om vi begge har høje uddannelser og karrieredrømme. Jeg er mor til fire piger, og da bogen udkom, var min yngste 8 år, mine tvillinger var 9 år og min ældste datter 12 år.


Jeg havde tidligere været lidt af en karrierekvinde, men efter at de fire piger var kommet til verden, var det svært at få enderne til at mødes, og jeg kunne se, at mange andre højtuddannede kvinder omkring mig oplevede det samme.


Det er snart 10 år siden, at bogen udkom, og jeg tror ikke, at kønsrollerne har forandret sig nævneværdigt, siden vi dengang skålede i hvidvin og fejrede udgivelsen. På den måde er bogen lige så relevant, som den var dengang, selv om jeg personligt har fået mere frihed, fordi mine piger er blevet store.


En af de spændende kvinder, vi har interviewet i bogen, er Matadors 'mor' Lise Nørgaard, som om nogen har brudt fordommene om, hvad kvinder og mænd bør og ikke bør gøre. Vi spiste chili con carne sammen med Nørgaard i Rosenhuset ved Øresunds kyst og havde nogle inspirerende timer. Vi voksede i højden, da Lise Nørgaard sagde til os, at "det var dejligt at møde ligesindede" - vel vidende, at vi ikke nåede hende til sokkerholderne.


Da jeg nogen tid senere havde skrevet kapitlet og sendt det til Lise Nørgaard, ringede hun til mig, mens jeg var til ethjulet cykling med min yngste. Jeg ringede tilbage for at få hendes kommentarer, og selv om hun dengang var i 90'erne, var hun lynende skarp i sin kritik af min tekst, sine tilføjelser og redigeringer. Den benhårde og topprofessionelle journalist fornægtede sig ikke.


Du kan læse interviewet med Lise Nørgaard i bogen under overskriften "Sit eget livs direktør", og bogen rummer også interviews med andre spændende kvinder og mænd - blandt andre økonomiprofessor Nina Schmidt, journalist Lone Kühlmann, sanger Anne Dorte Michelsen, erhvervsmanden Asger Aamund og Eva Boxenbaum, som i dag er professor på CBS.

Mange år efter boglanceringen besøgte jeg Rungstedlund, og tog disse billeder, som måske ikke er i topkvalitet, men til gengæld virkelig hyggelige ...

I 2011 udkom bogen 'Pæne piger kommer i himlen - kloge kvinder vælger selv', som jeg har skrevet sammen med Anita Mac, der forsker i ledelse og organisation på RUC. I bogen har vi interviewet i alt 10 kvinder og mænd om kønsroller og ligestilling. Omslaget er udarbejdet af grafiker Karin Bonnesen.

I bogen 'Pæne piger kommer i himlen' fortæller journalist og forfatter Lise Nørgaard om, hvad det vil sige at være sit eget livs direktør.

Kontakt mig, hvis du gerne vil skrive en bog om et emne, der optager dig