Signe M. Hegestand


Psykolog Signe M. Hegestand har specialiseret sig i at hjælpe ofre for psykisk vold. Hun har skrevet bogen 'Psykisk vold - sådan kommer du videre', som jeg har været redaktør på. Bogen har fået flotte anmeldelser, blandt andet af Dansk Psykologforening


Den psykiske vold viser sig ikke fra den ene dag til den næste. Den starter i det små og tager gradvist til i styrke med nedgøringer, kritik, sure miner, tavshed og trusler. I den kolde haglbyge af mishagsytringer bliver du måske mere og mere overbevist om, at det er dig egen skyld, at din partner trækker sig og ser på dig med et køligt blik.


Når du vender problemerne indad, risikerer du over tid at bIive mentalt nedbrudt, så du mister troen på dig selv og fremtiden. Dit selvværd lider skade, og jo længere tid, du er i det psykisk voldelige forhold, desto sværere er det for dig at komme ud af det og finde tilbage til dig selv. Du risikerer i stedet at udvikle stress, angst, depression og PTSD – ligesom mange, mange andre kvinder i din situation.


Et psykisk voldeligt forhold starter ofte som en drøm, hvor du kan blive bombarderet med kærlighed, fremtidsplaner og håb. Måske har din partner fået dig til at føle dig hel. Denne følelse har du savnet dybt, og derfor udvikler du en psykisk afhængighed af ham og en frygt for at miste ham.


Denne bog er til dig, der har været - eller forsat er - udsat for psykisk vold. Bogen sætter fokus på dig og den dysfunktionelle dans, du ubevidst er kommet til at deltage i. I bogen inviterer psykolog Signe M. Hegestand dig med på en rejse gennem hele dit liv og ind i din fremtid. Med i rygsækken har Hegestand sine egne erfaringer med psykisk vold, sin professionelle indsigt og historier fra kvinder, der ligesom dig danser en ulige dans.


På rejsen får du indblik i, hvorfor netop du er endt i det kviksand, som et psykisk parforhold er. Du får inspiration og viden, så du kan ranke ryggen, finde ud af, hvad der er op og ned, tilgive dig selv og din partner – og skabe en sund, lys og gladere fremtid med større kærlighed til dig selv.


Når du har læst bogen, vil du vide med dig selv, at du alt for længe har ladet dig nøje med små krummer af kærlighed frem for at nyde en stor, kalorierig Othello-lagkage.


OM FORFATTEREN: Signe M. Hegestand (f. 1974). Uddannet cand.psych. fra Aarhus universitet. Autoriseret af Dansk Psykolog Nævn. Uddannet psykoterapeut og mindfulness-instruktør. Hun har specialiseret sig i at arbejde med psykisk vold og andre dysfunktionelle relationer. Signe M. Hegestand er fordragsholder og TEDx-speaker 2019

Det er effektiv personlig branding at udgive en fagbog, så du styrker dit image som specialist inden for dit fagområde. Det har Signe M. Hegestand gjort ved at skrive bogen 'Psykisk vold - sådan kommer du videre', som jeg har været redaktør på. Samtidig har Signe deltaget i en TEDx-talk og i udsendelser om psykisk vold på TV2.

Send en besked, hvis du ligesom Signe M. Hegestand gerne vil skrive din egen bog