Konference for kvinder i Metal


Metal vil gerne skabe rammerne for, at flere kvinder kan se sig selv i metalfagene. På en kvindekonference i sommeren 2020 holdt jeg en workshop sammen med skuespiller Birgitte Raaberg på Metalskolen


"Jeg er med på denne konference, fordi jeg synes, at det er vigtigt, at kvinder kan styrke hinanden i de ting, de vælger og brænder for. Og det kan godt være forbundet med nogle udfordringer at være kvinde i et typisk mandefag."


Sådan lyder det fra skibstømrer Winnie Christiansen, som var en af de mange deltagere på Dansk Metals kvindekonference den 28.-29. august 2020 på Metalskolen.


På konferencen holdt skuespiller Birgitte Raaberg og jeg en workshop med et overflødighedshorn af inspiration til de seje og engagerede kvinder fra alle grene af metalfagene. På workshoppen fik kvinderne værktøjer til at styrke deres personlige mod, formulere sig positivt, sætte sig mål og ranke ryggen med gennemslagskraft.


Deltagerne fik også mulighed for at komme ud på gulvet og prøve kræfter med kropssprog, stemme og mimik. Workshoppen blev afrundet med en sang om Dansk Metals stærke kvinder, som blev sunget af konferencens deltagere, akkompagneret af Jakob Bjørn Schwerin. Det var mig, der skrev teksten til den helt specielle lejlighed med inspiration fra arrangørerne hos Metal.


På Dansk Metals Konference for kvinder i metalfag får kvinderne et stærkt netværk på tværs af fag og geografi – og en masse faglige inputs. Og det giver energi at være sammen. Det kan være rart at dele erfaringer og strategier med andre kvinder, når man til daglig måske er den eneste på jobbet.

"I Dansk Metal vil vi gerne være med til at skabe rammerne for, at flere kvinder kan se sig selv i metalfagene, og heldigvis ser vi faktisk en stigning i antallet af kvinder blandt medlemmerne", lyder det fra konferencens arrangører fra Dansk Metal i et opslag på Facebook.


Fotograf Ivan Boll har produceret en kort video fra konferencen, hvor du kan høre kvinder fortælle om livet og udfordringerne for kvinder i metalfagene. Samtidig er der klip fra træning i kropssprog og stemme med skuespiller Birgitte Raaberg.


Kontakt mig for at høre mere om mulighederne for en workshop

 
 
 
 

På konferencen for kvinder i metalfagene holdt skuespiller Birgitte Raaberg og jeg en workshop med et overflødighedshorn af inspiration til de seje og engagerede kvinder fra alle grene af metalfagene. På workshoppen fik kvinderne værktøjer til at styrke deres personlige mod, formulere sig positivt, sætte sig mål og ranke ryggen med gennemslagskraft.

"Der var stor ros for jeres formiddag ved evalueringen", skrev arrangørerne fra Metal til os efter konferencen med vores workshop..

Fotograf Ivan Boll har produceret en kort video fra Dansk Metals Kvindekonference 2020, hvor du kan høre kvinder fortælle om livet og udfordringerne for kvinder i metalfagene.