POWERKVINDER I GRØNLAND


Jeg startede Powerkvinderne.dk i 2009 med ambitionen om at gi' kvinder styrke, og i 2016 og 2017 gik turen til Grønland, hvor vi holdt powerkurser for virksomheden KNI's seje, smilende, empatiske og stærke kvinder


I 2016 fik jeg en mail fra KNI. KNI er et aktieselskab, der ejes af Grønlands Selvstyre og forsyner hele Grønland med dagligvarer, forbrugsgoder og brændstof. Det består af de fire forretningsenheder: Polaroil, Pilersuisoq, KNI Engros samt datterselskabet Neqi A/S. KNI's hovedsæde ligger i Grønlands næststørste by, Sissimiut, som vi fløj til med en lille propelfly efter en mellemlanding i Søndre Strømfjord.


Den administrerende direktør for KNI skrev i mailen til mig, at der er mange stærke og dygtige kvinder ansat, og at disse kvinder godt kunne blive bedre til at tage ordet og brande sig. Ønsket var, at kvinderne skulle stå klarere frem i organisationen, tage mere medansvar og udvise større interesse for deres erhvervskarriere. Det var på den baggrund, at vi arrangerede det første kursus for KNI's kvinder i ledende stillinger.


I 2016 var det min første rejse til Grønland, og det var en fornøjelse at vende tilbage igen allerede i 2017, selvom vi sneede inde, så vi kom hjem med nogle dages forsinkelse.


Halvdelen af købmænd og butikschefer i KNI er kvinder.

"I KNI har vi mange selvstændige og kompetente kvinder. Det der engang

imellem kan være ønskeligt er, at der er flere, som udviser interesse og krav om større albuerum iblandt kvinderne.", Sådan lød det fra KNI's daværende HR-chef Mikol Poulsen i det interne medarbejderblad.


Mikol Poulsen udtrykte i artiklen ønske om, at kvinderne skulle vende blikket mod sig selv og tænke: "Hvad vil jeg med mit arbejdsliv?' Ønsket var, at kvinderne skulle udvise større selvtillid, større selvindsigt og større selvværd. Samtidig ønskede Mikol Poulsen, at engagementet blandt kvinderne skulle sprede sig internt i organisationen.


På kurset fokuserede vi på kvindernes karriereambitioner, mål og gennemslagskraft. Vi arbejdede med positiv kommunikation, assertionstræning og personlig branding.


Det var en fornøjelse at besøge Grønland og lære alle disse fantastiske kvinder at kende. Nogle af dem var rejst til Sissimiut fra fjerne bygder, og ikke alle talte dansk, så vi have simultantolk på, hvilket fungerde rigtig fint.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du er interesseret i et kursus inhouse i din organisation eller på et kursussted. Jeg designer kurset efter dine ønsker, og både kvinder og mænd kan være med

 
 
 
 

På kurserne i Grønland i 2016 og i 2017 havde vi nogle superinspirerende dage med skønne kvinder hos KNI, der sprudlede og ofte brød ud i sang. På kurset arbejdede vi med positiv kommunikation, personlig branding, gennemslagskraft og assertionstræning.

KNI's tidligere HR-chef Mikol Poulsen var med på vores første kursus i Grønland i 2016. Ambitionen med kurserne i Sissimiut var at styrke kvindernes karriereambitioner og gennemslagskraft..

En grafiker hos KNI fremstillede denne plakat med billedet af en grønlandsk powerkvinde, som reklame for et foredrag om psykisk vold, som jeg holdt sammen med en kollega.